0,00 €
Ostoskori Päivitä

Ei tuotteita

Avojalka Hoitola

JALKOJENHOITO

IHON JA KYNSIEN TERVEYDENHOITOA, EI PELKKÄÄ KAUNISTUSTA


Ennalta ehkäisevää jalkojenhoitoa

Jalkojenhoidon lähtökohtana on jalkavaurioiden syntymiseen vaikuttaviin tekijöihin puuttuminen mahdollisuuksien mukaan. Hoitotapahtumassa tutkitaan tarvittaessa jalkaterien asento ja analysoidaan esim. kovettumien syntymisen syitä ja etsitään keinoja vaurioiden syntymisen ehkäisemiseksi.

Palveluihin kuuluu myös tukipohjallisten tarvekartoitus ja mittaus sekä tukipohjallisten välitys – yhteistyössä Jalkaterapia Medisteppi/ jalkaterapeutti Kirsi Hamari.


Hoidon tarve

Ihovaurioita ovat kovettumat, känsät, kuiva ja halkeileva iho, hiertymät, syylät, rakot ja kynsivallin tulehdus, Jalkojenhoidossa korjataan mainittuja ihovaurioita ja pyritään ehkäisemään niiden uudelleen syntymistä. kynsivaurioita ovat paksuuntuneet kynnet, sisään kasvaneet kynnen reunat, mustat kynnet (ns. urheilijan kynsi), torakynnet ja kynsisieni.


Sairauksien vaikutukset jalkoihin

Eri sairaudet kuten diabetes, reumasairaudet, neurologiset- ja tuki- ja liikuntaelinsairaudet vaikuttavat jalkojen kuntoon sairauden eri vaiheissa. Em. seikat huomioidaan hoitotapahtumassa ja tarvittaessa asiakas ohjataan terveydenhuollon piiriin.

Eri ikäkausina jalkoihin kohdistuu monenlaista kuormitusta – rasitusvammat, asentovirheet, laskimovaivat ja työperäiset alaraajaongelmat huomioidaan hoidoissa.

Jalkojen terveydenhoidossa toteutuu sosiaali- ja terveysalan etiikka ja hygieenisyys


Jalkojen omahoito

Oleellinen osa jalkojen hyvinvointia on omahoito. Jalkahoidossa annetaan yksilölliset omahoito-ohjeet ihotyypistä riippuen.

Jalkaterien pienten lihasten kunnon ylläpitäminen on myös tärkeää jalkojen omahoitoa.Hygieenisyys, ihon ja kynsien hoito sekä sopivat sukat ja kengät edesauttavat jalkojen ja koko kehon terveyttä.


Ajanvaraus 0400 773 798

Jalkojenhoito Avojalka